Gå tillbaka till webbplatsen

Resor till Baskien och Rioja

Vi presenterar våra bästa förslag på reseupplevelser till Baskien och Rioja inför säsongen 2022

16 februari 2022

Vandring på egen hand längs med kusten 

Nu är alla restriktioner äntligen borttagna i Baskien och Rioja och vi är redo att ta emot alla ressugna skandinaver. Vi tröttnar aldrig på att berätta om vad vi tycker är det absolut bästa sättet att enkelt uppleva Baskien på egen hand, nämligen att vandra längs med den fantastiskt vackra kusten. Ni börjar i San Sebastián som inte kräver nån närmare presentation, om ni vill kan ni läsa mycket mer om San Sebastián och njuta av vackra bilder på hemsidan. Här kan ni välja att stanna en eller flera nätter och sedan vandrar ni rakt ut på pilgrimsleden och följer kusten västerut medan ert bagage transporteras mellan de mysiga boendena. Ni går ca 15 km per dag i er egen takt genom vacker natur och övernattar i kustbyarna Zarautz, Zumaia och Deba. Efter det kan ni resa hem direkt eller välja att stanna några extra nätter och uppleva Bilbao och njuta av dess blandning av baskisk tradition och modern arkitektur. Eller varför inte passa på och besöka Rioja också när ni ändå är här?

 

 

Cykel på egen hand i Rioja

För er som tycker om att cykla är Rioja en dröm. Det är förhållandevis plant, det är otroligt vackert och det regnar nästan aldrig. Om man lägger till att det är väldigt lättillgängligt för cyklister förstår ni varför vi älskar Rioja och tar varje chans vi får att komma dit och cykla, njuta av kulturen och dess gastronomi. Övre delen av Rioja där vi cyklar är full av välmående små byar där i princip alla lever på att odla och framställa vin och våra cykelleder slingrar sig fram genom landskapet och det är väldigt lite trafik. Vi har skräddarsytt en cykelresa på egen hand där ni får se och uppleva det allra bästa av Rioja från cykelsadeln och verkligen kommer nära människorna och naturen. Ni börjar i bergsbyn Ezcaray och cyklar sen neråt längs med pilgrimsleden till vinhuvudstaden Haro och ni avslutar er resa i den vackra och välbevarade medeltidsbyn Laguardia. Bekväma och förhållandevis korta etapper på ca 30 km där ni enkelt hittar vägen och cyklar helt i er egen takt med gps och våra detaljerade vägbeskrivningar. Ert bagage transporteras mellan de mysiga boendena. 

Vandra och cykla i grupp med guide

För er som vill uppleva både Baskien och Rioja och gillar att både vandra och cykla enkelt och bekvämt har vi satt ihop en kombinationsresa tillsammans med våra goda vänner på Cykla & Vandra. Vi börjar med tre dagars cyklande i Rioja och avslutar med två dagars vandring längs med kusten i Baskien och bor i San Sebastián. 2 nätters boende i Haro, 2 i Laguardia och sedan 3 nätter i San Sebastián på små familjeägda boenden. Jakob är med som guide och ciceron hela tiden och lovar er den bästa resa ni kan tänka er där ni får besöka hans favoritplatser och de människor som han allra helst arbetar med. En best of-upplevelse helt enkelt som bygger på 20 års erfarenhet och en villkorslös kärlek till Baskien, Rioja och att uppleva dess natur, kultur och människor på bästa möjliga sätt. Boka kan ni göra hos Pär på Cykla & Vandras hemsida och om ni har några frågor är det bara att skriva direkt till Jakob på info@jwatours.com.