Gå tillbaka till webbplatsen

Nu kan vi resa till Spanien igen!

  • Efter ett par tuffa år välkomnar vi er nu tillbaka till våra favoritområden i Spanien för att uppleva naturen, maten och kulturen i Baskien och Rioja.
16 november 2021

Resa efter en pandemi

För nästan exakt ett år sen skrev jag en text om hur pandemin hade drabbat Spanien och vågade mig till och med på att ställa en liten profetia om framtiden. Det ska man givetvis aldrig göra (såtillvida inte man är profet) eftersom de väldigt sällan slår in. Dessutom är det numer alldeles för enkelt att gå tillbaka och kolla exakt vad som sades och ställa den ofrivillige profeten mot väggen. Kanske är det därför det inte finns så många profeter nuförtiden? Annars låter det ju bra, att vara en profet av sin tid. Nu är jag som sagt ingen profet men jag tänkte ändå än en gång våga mig på att sia lite om framtiden och efter att resandet så smått återhämtade sig under andra delen av 2021 har jag goda förhoppningar inför 2022. Nu kan vi resa till Spanien igen. Och framförallt, nu kan ni resa till Baskien och Rioja igen!

Resa Covid-säkert

Baskien och Rioja som vi är verksamma i drabbades hårt i början men tillhör precis som 2020 de regioner som har haft hårdast restriktioner under 2021 och lyckades vända kurvorna. Vi tillhör även de regionerna i Spanien som har högst vaccinationsgrad vilket givetvis borgar för en tryggare och mer Covid-säker upplevelse för de som kommer hit och besöker oss. Givetvis finns det tyvärr här liksom på alla andra platser i världen foliehattar, egoister och inskränkta individer som vägrar ta sitt ansvar och vaccinera sig, men mot galna konspirationsteorier och ren och skär dumhet kan man tyvärr inte göra så mycket. Vi får glädja oss åt att vaccinen fungerar, smittspridningen är på en hanterlig nivå och vi som är vaccinerade får mycket lindrigare symptom om vi skulle bli smittade än de som inte vaccinerat sig.

Resa till Spanien 2022

För närvarande har vi inga restriktioner i Spanien utöver vad de flesta upplever som logiskt och tryggt d.v.s. att man bär ansiktsmask i kollektivtrafiken och inne i affärer för att minimera risken för spridning. Det är däremot viktigt att veta att man måste fylla i en hälsodeklaration tidigast 48 timmar innan man ska resa till Spanien som man kan hitta på spanska regeringens hemsida och här.       Under andra delen av 2021 hade vi många kunder på plats i Baskien och Rioja och kunde genomföra alla våra aktiviteter med full normalitet och alla gäster var mer än nöjda med hur det fungerade och det var inga som helst problem med flyg till eller från Spanien. På UpplevBaskien räknar vi med att flyg och annan infrastruktur fortsätter återhämtningen och räknar med att starta säsongen igen i mars 2022. På vår flygplats Bilbao Airport är verksamheten igång som vanligt och man kan flyga från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med Lufthansa, KLM, Brussels Airlines och Air France.

Aktiviteter och upplevelser i naturen

Vi fortsätter fokusera på aktiva upplevelser i det fria lite vid sidan om allfarvägarna vilket givetvis gör att vi har ett litet försprång vad det gäller att erbjuda reseupplevelser som känns säkra under rådande omständigheter. Med tanke på allt som varit kommer vi att fokusera ännu mer på våra aktiva resor och upplevelser med vandring och cykel i underbar natur där man huvudsakligen rör sig utomhus och övernattar och äter på små ställen utan trängsel eller folksamlingar där man kan välja själv hur nära man vill komma andra och inte behöver oroa sig. Vi rör oss längs med våra egna noggrant utvalda och rekade rutter och leder som vi själva känner till utan och innan och där vi har direktkontakt med alla leverantörer för att ha maximal kontroll vad det gäller säkerheten.

Cykla och vandra på egen hand

Framöver kommer vi framförallt att satsa på våra självguidade resor där ni cyklar och vandrar själva med allt bokat och förberett av oss eller resor i mindre privata grupper där deltagarna kan känna en trygghet i att själva ha kontrollen över vilka de har kontakt med. Vi inkluderar givetvis precis vad ni vill ha och hör gärna av er för förslag på aktiviteter och upplägg som passar era önskemål. Alla våra leverantörer uppfyller högt ställda krav vad det gäller att minimera smittorisker och erbjuder säkra och förstklassiga upplevelser.

Flexibla avbokningar

Hör gärna av er och fråga om ni är oroliga över något särskilt eller vill ha tips och råd om hur ni tar er till Baskien eller var som helst i norra Spanien. Vi har en uppsjö av aktiviteter och upplevelser att erbjuda utöver det som finns på vår hemsida. Vi förstår också att många känner sig osäkra på att boka och tills vidare erbjuder vi bokningar utan bokningsavgift fram till ett par månader före avresa för att göra det lättare för er att drömma och boka en resa och för att vi ska få lite snurr på verksamheten igen och liva upp en bransch som gått på tomgång länge nog nu.