Gå tillbaka till webbplatsen

När kan vi resa till Spanien igen?

Vi planerar för att ni snart ska kunna resa säkert till våra favoritområden i Spanien igen och njuta av naturen, maten och kulturen i Baskien och Rioja.

1 december 2020

Resa under en pandemi?

Det ser ut som att vi får vänja oss vid pandemin för ett tag framåt. Förhoppningsvis kan vi börja vaccinera oss i början av nästa år vilket innebär att vi kan börja fundera på att sakta men säkert återgå till en del saker som sätter guldkant på tillvaron och hjälper oss att vara friska och må bra. Det finns en tid för allt säger de och efter en lång tids isolering och en lång vinter verkar vi nu kunna se fram emot en vår som blir något ljusare och där vi sakta men säkert kan börja återuppta resandet. Vi som bor i Spanien drabbades hårt av covid-19 i början och har lidit av att administrationen är väldigt tungrodd och uppdelad på många olika regioner med sinsemellan olika regler och restriktioner men just nu ser det ljust ut inför våren 2021.

Resa covid-säkert

Baskien och Rioja som vi är verksamma i drabbades hårt i början men tillhör de regioner som har haft hårdast restriktioner och vänt kurvorna. Som i resten av världen har det varit en svår process med mycket trail and error som åtminstone har fört med sig att vi som arbetar här har lärt oss hur man bäst fortsätter att driva verksamheter och reser på ett covid-säkert sätt och hur det fungerar rent praktiskt. Vi har tvingats lära oss den hårda vägen men turistverksamheter, barer och restauranger har alla anpassat sig efter rådande restriktioner vilket gör att vi nu kan ställa om snabbt och vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Både branschen och den regionala regeringen i både Baskien och Rioja arbetar nu för fullt för att kunna erbjuda en säker och ansvarsfull turism under 2021.

Resa till Spanien 2021

På UpplevBaskien hoppas vi att flyg och annan infrastruktur återhämtar sig så att våra kunder kan resa till Baskien och Rioja under våren 2021 och planerar för att starta vår säsong framåt mars-april om alla kurvor fortsätter att gå åt rätt håll. Baskien och Rioja är förhållandevis små och glest befolkade regioner och vår flygplats Bilbao Airport är en liten flygplats dit man kan flyga från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med Lufthansa, KLM eller Brussels Airlines. För närvarande är rörligheten begränsad i hela Europa men vi är i full gång med planeringen och erbjuder en uppsjö av aktiviteter och upplevelser där vi spenderar mycket tid ute i det fria och i områden med låg folktäthet vilket innebär en säkrare upplevelse och mindre restriktioner.

Nya aktiviteter och upplevelser

Vi har alltid fokuserat på aktiva upplevelser i det fria lite vid sidan om allfarvägarna vilket givetvis gör att vi har ett litet försprång vad det gäller att erbjuda reseupplevelser som känns säkra under rådande omständigheter. För att underlätta resandet 2021 kommer vi att fokusera ännu mer på våra aktiva resor och upplevelser med vandring och cykel i underbar natur där man huvudsakligen rör sig utomhus och övernattar och äter på små ställen som respekterar regler och restriktioner vad det gäller avstånd och beläggning. Vi rör oss längs med våra egna omsorgsfullt utvalda och rekade rutter och leder som vi själva känner till utan och innan och där vi har direktkontakt med alla leverantörer för att ha maximal kontroll vad det gäller säkerheten.

Cykla och vandra säkert

Framöver kommer vi framförallt att satsa på våra självguidade resor där ni cyklar och vandrar själva med allt bokat och förberett av oss eller resor i mindre privata grupper där deltagarna kan känna en trygghet i att själva ha kontrollen över vilka de har kontakt med. Vi inkluderar givetvis precis vad ni vill ha och hör gärna av er för förslag på aktiviteter och upplägg som passar era önskemål. Alla våra leverantörer uppfyller högt ställda krav vad det gäller att minimera smittorisker och har efter snart ett år bra erfarenhet av att trots detta erbjuda förstklassiga upplevelser. En stor fördel är också att vi själva finns på plats för att hjälpa er om något oförutsett skulle inträffa. Vi är en lokal arrangör. Vi tar hand om er och är tillgängliga 24/7.

Flexibla avbokningar

Hör gärna av er och fråga om ni funderar över något särskilt eller vill ha tips och råd om hur ni tar er till Baskien eller var som helst i norra Spanien. Vi har en uppsjö av aktiviteter och upplevelser att erbjuda utöver det som finns på vår hemsida. Vi förstår också att många känner sig osäkra på att boka med tanke på att pandemin fortfarande rasar fram och tillbaka men tills vidare erbjuder vi bokningar utan bokningsavgift fram till en månad före avresa för att göra det lättare för er att drömma och boka en resa och för att vi ska få lite snurr på verksamheten igen och liva upp en bransch som gått på tomgång länge nog nu. Både vi och alla våra underleverantörer i form av restauranger, kockar, guider och alla små hotell och bed & breakfast vi använder längtar efter att börja planera för gästernas återkomst.